Újabb etalonnak számító sorozatot sikerült végre megnéznem a nyáron, és persze ez után is úgy keltem fel a monitor elől, hogy "hogy a fenébe nem néztem én ezt eddig?"!

Shawn Ryan nevéhez fűződik az FX-en 2002-2008 között futó szerintem simán a valaha volt legjobb zsarusorozat. Mára kult-státuszba emelkedett, sokat idézett (én is hivatkoztam már párszor rá) alkotás ez, nem véletlenül.

Már sokszor mondtam, hogy nem szeretem a sitcomokat. Ez pedig kérem szépen egy sitcom. És IMÁDOM!!!! :)

Ellentmondás? Igen, de kit érdekel. Ez a sorozat egyszerűen zseniális.

És, hogy mi a titka? Sokrétű, néha nagyon finom, néha egészen közönséges humor, temérdek film/sorozat paródia és popkult utalás, sok szájbarágástól mentes tanulság és nem utolsó sorban nagyon szerethető karakterek. És ha mindez kevés lenne, a Community az a sorozat, amely hétről hétre képes meglepetést okozni. Nem egy bevált sitcom sémát követ, hanem minden epizód, mintha egy egészen új projekt lenne. Játszottunk pl. Dungeons & Dragons-t, Troy és Abed egyedi tudósítása a diákönkormányzati választásról film volt a filmben,

Pierce bosszúja egy pazar dokumentarista stílusú epizódot hozott, volt animált karácsonyi epizód, hogy a paintball-os epizódokról már ne is beszéljönk. Ráadásul a  már említett filmparódiák sem csak úgy random kerülnek a részekbe, hanem baromi kreatív módon az írók tökéletesen beépítik azokat az adott epizód kerettörténetébe. Zseniális na!

A sorozat nézettsége sajnos nem tükrözi a zsenialitását, mégis a csatorna szerencsére berendelte a folytatást, így múlt héten ismét becsengettek a Greendale főiskolán. A nyitórész semmit sem veszített a megszokott színvonalból. Volt Glee fricska, meg Cougar Town utalás, poénkodtak az angol sorozatok hosszával, kaptunk egy kis 2001- Űrodusszeiás halucinációt, Inspector Spacetime (Doctor Who)-t :) és egy kis Breaking Bad kikacsintás is jutott a végére.

Várjuk a folytatást!

 

 

süti beállítások módosítása