papoca@ 2010.10.10. 13:25

Őszi újoncok no#2

8. Blue Blood

Első blikkre egyszerű rendőrdrámának hihetnénk, egy többgenerációs rendőrdinasztiával a középpontban. Valóban rendőrdrámáról van szó, és a történet középpontjában egy olyan család áll, ahol a nagypapa (Len Cariou) nyugalmazott rendőrtiszt, az apa (Tom Selleck) New York rendőrkapitánya, az idősebb fiú (Donnie Wahlberg) gyilkossági nyomozó, a kisebbik fiú (Will Estes) épp most végzett a rendőrakadémián, az egyetlen lány (Bridget Moynahan) pedig államügyész. Mégis van valami a hangulatában, ami többé teszi egy klisékkel teletömött rendőrsztorinál. Talán köszönhető ez többek közt annak, hogy a sorozat mögött a Sopranos két forgatókönyv írója Mitchell Burgess és Robert Green áll.

A pilot rész a karakterek bemutatásáról szólt és a gyilkosság ill. az emberrablási ügy mindjárt eloszlatta azt a kételyt, hogy egy hagyományos egy rész egy ügy unalomig ismételt sémájába süppednénk, hiszen épp a családi összefonódásból adódóan egész újszerű megközelítéseket kaptunk. Fellebbent egy átívelő szál is, ami elsőre kissé légbőlkapottnak tűnik, de még jól is elsülhet. Mindenesetre a pilot elérte a célját, felkeltette az érdeklődésemet, mindenképp maradok legalább néhány rész erejéig, aztán majd meglátjuk. Ha a karakterekre és nem az ügyekre fognak fokuszálni bejövős lesz, mert a színészek nagyon jól hozták őket.

9. Chase

Kasza no#2. Kemány 8 percig bírtam. A sorozat egy szökevényekre vadászó rendőri egységről szól, de Jerry Bruckheimer ide vagy oda, ez nem az én műfajom. Tommy Lee Jones a Szökevényben baromi jó volt, de ez a nő.... brrr. Annyira visszataszító, hogy nem is érdekel tovább.

10. No Ordinary Family

A Hihetetlen családból vonjuk ki a disney-t és NOF lesz az eredmény. Van egy átlagos amerikai család: apu a rendőrségen grafikus, anyu vegyész egy multicégnél, mellesleg munkamániás, és van két kamasz gyerek. Egy braziliai repülőbaleset után, hazatérve különleges képességeket fedeznek fel magukon. Apu gigaerős lesz, és gyakorlatilag elpusztíthatatlan, anyu villámgyors lesz, a kamaszály hallja mások gondolatát, a kissé butácska öccse pedig matekzsenivé válik, vagyis mindnyájan olyan képességeket kaptak, amire titkon vágytak. Hogy ebből mi fog kisülni? Nem tudom. Mindenesetre a karakterek szerethetők, a történetben dráma, érzelem, humor, akció megfelelő elegyben van adagolva, így egyelőre ez is a nézős kategóriába kerül, sőt lehet, hogy családi program lesz. Igazi guilty pleasure sorozat :)

11. The Whole Truth

Újabb ügyvédes dráma. Bár a pilotot csak kétszeri nekifutásra sikerült megnéznem, nem azért, mert annyira rossz volt, inkább csak nagyon fáradt voltam. Ennek ellenére ez a sorozat egyelőre parkolópályára kerül. Később viszont tömbösítve, vagy nyáron darálva mindenképp meg fogom nézni. Miért is? Mert több nézőpontból mutatja be az aktuális ügyet. Ez pedig mindig bejön. Az egyik oldalon az ügyvéd és csapata hajt fel minden forrást, hogy bizonyítsa a vádlott ártatlanságát, a másik oldalon az ügyészség nyomoz, hogy összeszedjen minden bizonyítékot a bűnösség megállapítására. Nagyszerű a dramaturgia, ugyanis párhuzamosan halad a két nyomozás, általában fej fej mellett kapjuk mi is az információt mindkét oldalról, így a végére szinte esküdtnek érezheti magát a néző, rajta áll bűnösnek, vagy ártatlannak találja a vádlottat. Érdekes megoldás, mondom, mindenképp meg fogom nézni egyszer, de biztos nem hetiben, mert ehhez hangulat kell.

12. Undercovers

Ezt sem néztem végig. Nem tetszett. Kasza no#3. Írni sem nagyon tudok róla, egyszerűen érdektelen volt ez a Mr. és Mrs. Smith történet szerializált verzió. Kár, mert ez volt az egyik legjobban várt sorozat (J.J.Abrams miatt).

Egyelőre befejeztem az újoncok mustráját. Van ami kimaradt, és biztos van a kimaradtak közt, amit később nézni fogok, de most a többit hagyom, van épp elég "régi" és ha jól számolom 8 újonc maradt a nézős listámon. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepezo.blog.hu/api/trackback/id/tr752359875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása