Az Entourage (ejtsd: ántrázs) - Törtetők az HBO saját gyártású sorozata, 2004 nyarán indult és idén a 8. évaddal ért véget. A sorozat egy Queens-ből jött fiatal színész és négy gyerekkori barátja életét követi Hollywoodban. Vincent Chase, aki igazi sztárkarriert futott be (Adrian Grenier), a legjobb barátja Eric Murphy "E", aki a menedzsere lesz (Kevin Conolly), a bátyja, Johny "Drama" Chase, akinek színész karrierje koránt sem ívelt olyan magasra (Kevin Dillon), és Turtle, aki csak élvezi az egészet (Jerry Ferrara). 

Mark Wahlberg "befutása" pedig az egész sztori alapja, ugyanis az ő hollywoodi életének mozzanatai adják a sorozat legtöbb sztoriját, s ezek nagyrészt valóban megtörténtek Markkal. Pl. a második szezon átívelő szálát adó Aquamen szerep körüli hajcihő nem más, mint MW a Majmok Bolygója remakejében játszott szerepe megszerzésének a története. 

Mindez azonban mellékes, ami fontos szerintem, hogy az Entourage az insidersége mellett egy nagyon erősen feelgood sorozat. A karakterek nagyon szerethetők. Vince a látszólag üres sztár, az aktuális szépfiú, akiről nagyon hamar kiderül, hogy hatalmas szíve van, a végletekig hűséges a barátaihoz, komoly elvei vannak, amikhez ragaszkodik, még ha emiatt milliós szerepektől esik is el. A féltestvére Johnny Drama, aki nem tud befutni, mint színész, emiatt állandóan frusztrált, közben elképesztően nárcisztikus és hisztériás rohamai bármely nőnek is becsületére válna, ezzel együtt, néha olyan mértékű érzékenységről árulkodik, ami még ezt a nagyon nehezen megkedvelhető embert is kifejezetten szerethetővé teszi (újabb insider elem, hogy a Dramat alakító Kevin Dillon élete valóban rímel az általa alakított karakterre, hiszen sokáig ő is "sztár" testvére, Matt Dillon árnyékában élt). A csúcs azonban Vince ügynöke, Ari Gold (Jeremy Piven), aki annyira bunkó, annyira képes bárkin és bármin átgázolni a cél érdekében, mindeközben akkora beszólásai vannak, hogy egész egyszerűen nem lehet nem szeretni (az ő karaktere szintén valós személy alapján íródott). 

A történetből egyébként jobbára azt tudjuk meg, hogy a sztárok élete sem fenékig tejfel. Rengeteget kell dolgozniuk a sikerért, és sokszor tényleg egy hajszálon múlik, hogy akár mindent elveszítsenek. Elképesztő, ahogy bemutatja azokat a bonyolult kapcsolatrendszereket, amik a filmipart mozgatják, és tényleg döbbenetes, hogy egy rossz helyen rossz időben tett megjegyzés mi mindent dönthet romba, vagy épp ellenkezőleg egy jó helyen jó időben tett gesztus hogy emelhet a csillagok közé.

Ezen felül a sorozat részről részre szállítja a legnagyobb hollywoodi sztárokat akár pár részig tartó mellékszerepre, akár csak néhány mp-es cameo erejéig, sokszor saját magukat alakítva. Csak néhány név, akik hirtelen eszembe jutnak: Jessica Alba, Scarlett Johansson, Bono, Dennis Hopper, Martin Scorsese, James Cameron, Nick Nolte, és tényleg szinte lehetetlen mindenkit felsorolni.

Összefoglalva ez a sorozat a hollywoodi kulisszatitkok, óriási dumák, rengeteg popkult utalás, temérdek forgatási jelentet, gyönyörű lányok, gyönyörű helyszínek és nem utolsó sorban nagyszerű zenék összessége. Na ezek miatt is érdemes megnézni.

 

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepezo.blog.hu/api/trackback/id/tr423271288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása