papoca@ 2010.08.28. 18:11

Shelter - Menedék

Vannak filmek, amiket csak azért nézek meg, mert valaki játszik benne, aki miatt érdekel. A Shelter is ezek közé tartozik. Nem rég fejeztem be a The Tudors c. sorozatot (lehet, arról is írok majd) és szemet szúrt a Shelter plakátján Jonathan Rhys Meyers arca, akit felettébb megkedveltem VIII. Henrikként a már említett sorozatban.  A filmről semmi egyebet nem tudtam, a plakátról még annyi kiderült, hogy a másik főszereplő Julianne Moore és valami misztikus thriller lehet.

Nos, nem tévedtem: Dr. Cara Harding, klinikai pszichológus legújabb páciense testében halottak lelkei váltják egymást „telefonhívásra”, egyre többen és többen. Van itt kérem Szentírás meg fekete mágia, vudu és varázslás, lényeg, hogy ne veszítsd el a hited, mert megszívod.

Szóval semmi újdonság, láttunk már ilyet eleget, sablonos az egész a kötelező borzongással megspékelve, ahogy azt receptre felírták. Péntek esti unaloműzőnek nem rossz, de hosszútávon felejtős.

Ami miatt mégis jó ez a film, az a két főszereplő.  Bár a valódi pszichológiához nincs sok köze, az eleinte kíváncsi, később segíteni akaró, végül kétségbeesett karaktert remekül hozza Julianne Moore, akit amúgy nem nagyon szeretek.

Jonathan Rhys Meyers, pedig egyenesen zseniális. A hideg futkosott a hátamon, ahogy a benne élő személyiségeket sorra megjelenítette, nem is, ahogy tényleg megjelentek benne (a nyaktörős mutatványról nem is szólva). Minden róla szólt, elvitte a hátán az egész mozit. Ha más nincs is ebben a filmben, miatta simán érdemes megnézni, a nevét pedig tessék megjegyezni, mert van egy olyan érzésem, hogy sokszor fogjuk még hallani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepezo.blog.hu/api/trackback/id/tr962254738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása