5 éve Angliában találkoztam először a Doctorral. Igazság szerint Levi (akkor volt 5 éves) nézte a tv-ben és megkért, hogy nézzem vele, mert néha kicsit ijesztő (épp a farkasemberes rész volt). Az első reakcióm az volt: te jó ég, mi ez a gagyi izé? Aztán valami megfogott benne, nem is tudom, először talán a viccességét láttam meg, később aztán egyre több finomságot vettem észre, és kb. 3 rész után nem volt visszaút többé, a rabja lettem. Mára elvetemült Doctor Who rajongó vált belőlem, a 2005-ös széria valamennyi epizódját többször is láttam már és a régebbi szériákból is elég sokat sikerült már pótolnom, ami nem kis teljesítmény, lévén a sorozat 1963 óta megy és 11 Doctor valamint több száz epizód van a háta mögött.

papoca@ 2010.12.30. 09:16

Soul Kitchen

A görög származású hamburgi étteremtulajdonost, Zinost tragédiák sora sújtja. Barátnője Kínába megy dolgozni, rászáll az adóhivatal, egy elszabadult mosógépnek köszönhetően sérvet kap, egy "régi barát" szemet vet éttermére,  új, kissé pszichopata szakácsának ínyenc fogásai elűzik addigi, fagyasztott és konzervkajához szokott törzsvendégeit és még börtöntöltelék testvére is megjelenik, hogy rajta élősködjön.

Mona Paparu egyedül neveli 3 éves kislányát Vioricát. Vásári bábjátékosként járja a vidéket, ebből tartja el magukat, míg fel nem bukkan évek óta nem látott apja, aki arra kéri kísérje el Németországba egy orvosi kezelésre. Mona kétes hírű jóslásból élő nagynénjére bízza kislányát arra a néhány napra, míg apjával távol van.

Kínai tanulmányaim során kerültem kapcsolatba ezzel a filmmel, bevallom annak ellenére még csak nem is hallottam róla, hogy a főszerepet az a Jonathan Rhys Meyers játsza, aki VIII.Henrik megformálása óta a kedvenceim között van, és bármit megnézek, amiben a neve feltűnik.

Aki látta, tuti emlékszik rá, hogy a 2007-es Grindhouse mozi két filmje közt volt néhány kamuelőzetes. Ezek egyike volt a Machete, amit Robert Rodriguez most valóban megcsinált és nem kamuzott, hozta a tőle elvárhatót, sőt...

süti beállítások módosítása