Utolsó kommentek:

Mókuscic 2012.06.11. 16:37:16

Hát igen. Hogy miért akartak visszamenni a földre (csak újabb ellenőrzésre, vagy tényleg újrakezdeni a kísérletet) nem derül ki, csak feltételezés a tömegpusztítás. Bár az alvó "pasi" tényleg nagyon nyűgös, mikor rájön, hogy a kis teremtményeik jöttek üdvözölni:)

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 15:10:19

@Pilar Ternera: Nem tom.
Én csak annyit látok, hogy bármilyen kedvesen is ébresztik fel, naaaagyon nyűgös.

Bejegyzés: Prometheus

pilar ternera 2012.06.11. 15:05:08

@dr. mesterseges szinezek: őket is olyan esetleges szörnyetegeknek tekinti, mint a dupla állkapcsúakat, nem?

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 14:59:45

@Mókuscic: Ebben a jóhiszemű és szándékolt teremtésben - vegyítve a véletlen dögcsinálással - eléggé homályba kerül az a momentum, hogy a mi Ádámunk nem fogadja éppen jó házigazdaként a szaporodás és sokasodás által létrejött unokatesókat.

Bejegyzés: Prometheus

pilar ternera 2012.06.11. 12:39:11

@Mókuscic: köszi, nem rossz. a végén az alien-szerű bébi, ami kijön a fickóból is egy mutálódás szerinted? a poliptól elég messze van...

Bejegyzés: Prometheus

Mókuscic 2012.06.11. 12:33:35

Nem tudom ki mit nézett, de tessen gondolkodni, ha valami nincs kimondva, attól még logikus.

Spoiler!

Az "ős" az elején megissza a dns-rekonbináló cuccot, saját magát feláldozva megteremti a földi életet (tipikus teremtés-mítosz), aztán vissza-vissza nézhettek, figyelemmel kísérték a kísérletet, mondjuk. Az egész sztori egyébként a dns-rekonbináló cucc körül bonyolódik. Mikor a csapat megtalálja a fejes termet, az a lerakat elkezd szivárogni, és egy nagyon cuki közelit kapunk a talajon élő lisztkukac-szerű férgekről. Tessen kitalálni, mi lesz, ha a kukacok találkoznak a dns-mutáló cuccal. Naná hogy kis face-hugger-szerű izék. A két eltévedt közül az egyik meghal a helyszinen, a másikba beleköltenek, majd BELEFEJEL A FÖLDÖN FOLYÓ CUCCBA! mivel a parazita nem rögtön öli meg, csak órák múlva, a cucc előbb fejti ki a hatását, a tünetek ugyan olyanok(!!), mint az archeológus-srácnál. Nem zombi, simán nekiáll szétesni a genetikai anyaga, hogy újjá álljon össze.
Valóban nem életszerű, hogy senki nem üldözi főhősnőnket az operáló kapszuláig, de ott az hangzik el, hogy épp (!!) férfira van állítva, nem az, hogy csak férfi használhatja.
Az, hogy miért olyan polipszerű a belőlle kijövő dolog, jó kérdés, ha már mutáció, lehetett volna tök más is, bár akkor ki öli meg a végén az őst.
És az idegenek nem szándékosan teremtik meg az Alien fajt, ilyesmiről szó sincs, a film valami olyasmit sugall, hogy ha a dns-t piszkáljuk, akkor tök véletlenül is olyan gyilkológép jöhet létre, mint az.

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 11:52:37

@Pilar Ternera: No, ulláccik, tímmunkában azért minden értelmezhető - mindazonáltal a producereknek valszeg többet kellene fizetniük annak a stábnak, amelyik ELFOGADHATÓAN értelmezi a P-t, mint az elkészítésért.

Scottot valszeg utolérte a mi felkent politikusaink végzete: azok, akik általa jutnak kenyérkereseti lehetőséghez, nem merik megmondani neki, ha valami nem gromek, magától meg már nem veszi észre, lévén a feje folyamatosan a saját ánuszában.

Bejegyzés: Prometheus

Viktus 2012.06.11. 11:45:30

@Allesmor Obranna:

Ja főleg, hogy Weyland lánya vitte fel magának :D:P

Bejegyzés: Prometheus

Viktus 2012.06.11. 11:42:10

@Rosszindulatú Vászka:

Pedig esténként vannak hasonló történettel rendelkező filmek. Az megvan?
Mostanság az rtl is veszi át őket csütörtöki "szupermoziként" ...

Bejegyzés: Prometheus

pilar ternera 2012.06.11. 11:35:11

@dr. mesterseges szinezek: naugyehogyugye? nem tudhatjuk...
igaz, de pl. amikor Dallas-t kinyírja a szellőzőben (vmi csőrendszer), akkor oda még befér (Dallas is csak nehezen mászik benne), mikor meg a reklamálós szerelőt, akkor meg már olyan bazinagy, hogy nem győzi emelni a fejét szerencsétlen, hogy lássa...
szóval fejlődik folyamatosan :)

de nem rossz a tenyészállat gondolata sem.;)

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 11:27:06

@Pilar Ternera: Persze, lehet, hogy a vízbűl... vagyis a zoxigénbül vette ki a tápanyagot, a farkát mintegy léggyökérként használva.

(A csávókám már azelőtt elérte a vágásérett méretét, mielőtt - a gyomor és hasfal néhány szövetmintáján kívül - bárkit megrágcsált volna.
Valszeg a Weyland kifejezetten olcsó és gyorsnövekedéső húshibridként tekintett a fajra.)

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 11:20:33

@Andie: "Talán kiderül a 2. részben.
Lehet pl az is, hogy a csajszi eljutott a Teremtők bolygójára, faszán lefertőzte azt, mire egy űrhajó megpróbált meglógni, de sajna már későn, az egyikükben ott volt a gonosz fíreg "

Vagy Jabbához jut el, és egy, a robot által elrejtett sejtecskéből nem gonosz féreg, hanem egyenesen Buja Féreg mutálódik, a robotfejnek pedig kerítenek egy arannyal futtatott vázat, hogy kompenzálja azt a tényt, hogy a droid az átélt sokk miatt kissé beszari - de azért még nem parandoid - android lett.
Jabbától távozván találkozik Morkkal, Benjivel és a Gyáva Oroszlánnal, akikkel a visszaúton időhurokba kerülnek, minek hatására Rómában kötnek ki az i.e. 44. év márciusának idusán, ahol meglátja őket Julius Caesar, és halálra röhögi magát "te is, fiam, butus" szavakkal, amely epizóddal megváltozik a történelem, és egy kis gall faluban a zaklatás hiánya miatt annyira ráérnek, hogy egy druida varázsló segtségével megépítik a Nostromo nevű űrhajót.

Ki lehet ebből még hozni 1-2 szimbiotikus frencsájzt...

Bejegyzés: Prometheus

pilar ternera 2012.06.11. 11:16:19

@dr. mesterseges szinezek: A L I E N- jelentése: olyan marhára idegen tőlünk, annyira francot sem tudunk róluk: ugyan miért ne nőhetne CSAK ÚGY, l'art pour l'art? :))
mellesleg nem tudjuk, hogy a közben megölt legénység tagjaiból melyikből melyik volt neki a kedvenc falat? ;) (a tetemeket sosem láttuk; "no blood, no Dallas." őt szőröstül-bőröstül el is fogyaszthatta egy jó kis Quianti-val. ;)

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 11:01:59

@Rosszindulatú Vászka: "nem lehet gyémántot porcelánszoborba sütni, "

Ezt megvilágítanád a kedvemért, és a sci-tag kedvéért?
Nem az A szőke ciklon sztoriját firtatom, hanem hogy mi akadálya a fenti procedúrának, ha amúgy megvan hozzá az alapanyag.

Bejegyzés: Prometheus

dr. mesterséges színezék 2012.06.11. 10:57:40

@dfactor: "Milliárdos faszi LÁNYAKÉNT csakis olyan ritka életmentő kütyüt hozol magaddal, ami férfiakat operál. "

Meg- illetve belemagyarázható: a faszi arra készült, hogy magát hosszabbítja meg végtelenül némi idegen információs rásegítéssel, nem arra, hogy bárki prosztatáját masszíroztatja.

Persze ettől a film még fésületlen marad.

A debil mellékszereplők (egyenként) természetesek, és örvendeni kell nekik.
Mire gondolok? Nélkülük nem történne semmi iazgalmas. A Csernobil városnév ma sem mondana a fizikusokon túl senkinek semmit, ha nincsenek a képzett szakemberek, akik egy napon elkezdenek másnapos kubikosként viselkedni.
Hogy minden mellékszereplő egyszerre hülye, az persze meredek.

- o -

Bónusz:
Kérdezte valaha valaki, hogy a kult, az origó Alienben, miután kitáncolt a mellkason keresztül a patkányméretű cukiság, mit fogyasztott, hogy akkora lett, mint Chuck Norris növekedési hormonkúra után?

Bejegyzés: Prometheus

pilar ternera 2012.06.11. 10:33:14

@Andie: nagyon fogok röhögni, ha ez lesz a következő részben! :)))

Bejegyzés: Prometheus

Andie 2012.06.11. 10:25:47

@Pilar Ternera: Erre az lehet a megoldás, hogy a vizbe került paraziták megtámadtak halakat, akikből kis emberek robbantak ki mellkas tájékon, kimásztak a szárazföldre, és igy lettünk mi!! :)
Evolució átugorva, kérdés megoldva :)

Bejegyzés: Prometheus

pilar ternera 2012.06.11. 10:20:55

@Andie: inkább az a furcsa, hogy a végén a fickóból kirobbanó meg már nagy fejlődésen megy keresztül, mert az már alien-szerű. gyorsan mutálódik a génállomány, az biztos. :)

többi kérdésemre nincs tipped?

Bejegyzés: Prometheus