Szilveszter éjszaka a buli, pia, móka, kacagás és olyan filmek ideje, amiket egyébként nem nagyon jut eszembe megnézni. 2011 utolsó napján egy horror paródia és egy vámpíros horror(?) filmre esett a választás.

Még délután ültem le megnézni, mintegy megalapozni az esti hangulatot, a Tucker & Dale vs. Evil elé, és azt kell mondjam tökéletes választás volt a részemről. 

Tucker (Alan Tudyk) és Dale (Tyler Labine) két jóbarát, akik vakációzni mennek Tucker nem rég vett erdei kunyhójába. A kis ház eléggé lepukkant, így hőseinknek elég sok mindent kell bevásárolniuk a javításokhoz az erdő határán levő utolsó benzinkútnál. Kasza, motoros fűrész, kötelek, szögek, csákány, ásó, lapát stb. teszi ki a bevásárló listát. Itt találkoznak először azzal a tini társasággal, akik egy görbe hétvégi sátorozásra indultak az erdei tó partjára. Dale-nek megtetszik az egyik lány és Tucker addig nógatja, míg odamegy, hogy beszéljen vele. Persze egy óriási kaszával a kezében még azelőtt elijeszti a srácokat, mielőtt bármit is mondhatna.

Ezzel kezdődik az a véres kalamajka, amely során a srácok azon meggyőződésüktől hajtva, hogy Dale és Tucker pszichopata mészárosok, egymást követik a szörnyűbbnél szörnyűbb balesetek, míg a srácok szép lassan el nem fogynak. Persze némi romantika is jut a levesbe és a végén pedig mindenki boldog lesz (már aki életben maradt). 

Könnyed, poénokkal teli, időnként fetrengve röhögős másfél óra volt ez a film, pont így szilveszter délutánra való.

 

Az újévet egy vámpíros horrorfilmmel indítottam. Persze a Fright Night azért a horrrorok között erősen a light kategória, de szilveszter éjszaka nem is az a legfontosabb, hogy az ember élete legbeszaratósabb éjszakáját élje át, legalább is én inkább kikapcsolni szeretem ilyenkor az agyam, nem lekocsonyásítani.

A FN ugyan nem egy nagy szám, de a fenti elvárásnak teljesen megfelelt.

Los Angeles egyik unalmas kertvárosába különös idegen (Colin Farell) költözik, majd hamarosan rejtélyes eltűnések veszik kezdetét a környéken. Az eltűntek közt van Charlie (Anton Yelcin) egyik barátja az egész családjával együtt, bár Charlie nem igazán vesz tudomást az eltűnésükről, sőt másik barátját, Edet is kineveti, mikor az próbálja felnyitni a szemét. Csak akkor kezd komolyan aggódni, mikor Ed is eltűnik, és hamarosan rájön, hogy a furcsa szomszéd valójában vámpír.

Csak egy ember van, akihez segítségért fordulhat, egy alkoholista illúzionista bűvész, Peter Vincent (David Tennant), aki vámpírvadásznak adja ki magát, persze valójában nem hisz az egészben (vagy mégis...).

 

Kezdetét veszi a vadászat, amelynek célja már nem csak a vámpír megölése, hanem az általa átváltoztatott emberek, köztük Charlie barátnőjének megmentése.

Egynek elment, bár különösebben nem hagyott bennem mély nyomokat a film. Hajnali kikapcsolódásnak éppen megfelelt, nem nagyon volt benne üresjárat, a színészek hozták a kötelezőt, és a látvány is elég jó volt. Arról már nem is beszélve, hogy ezekben a Twilighttal mérgezett időkben örülni kell minden olyan alkotásnak, amiben a vámpírok nem  nem csillognak és romantikáznak, hanem gyilkolnak és lángra kapnak, majd szénné égve elporladnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepezo.blog.hu/api/trackback/id/tr363511046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

memberjoe 2012.03.27. 01:23:40

A Tucker & Dale vs. Evil című film nagyon ötletes és szerencsére jól össze is rakták . Nagyon szórakoztató!

A Fright Night című film nagyon gyengére sikeredett, nem is értem hogyan adhatta a nevét hozzá Colin Farell és Toni Collette. Gondolom a vámpíros trend a hibás. Na mindegy. :(

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.10. 20:10:25

Ötletes volt a Tucker és Dale, jókat röhögtem rajta, ügyesen kiforgatták a horrorkliséket.
süti beállítások módosítása