A tavalyi sorozatszezon egyik legpozitívabb meglepetése volt a Starz csatorna Spartacus: Blood and Sand c. sorozata. Az első rész után kaszálni akartam, röhejesen sok művér, öncélú erőszak, a pornó határait feszegető szexjelenetek és fájdalmasan gagyi cgi jellemezte, de szerencsére adtam egy második esélyt, és a szezon végére a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb sorozatává nőtte ki magát. Egy rendkívül sajnálatos esemény azonban közbeszólt, és hiába volt remek nézettség, szakmai elismerések, Andy Whitfield (Spartacus) betegsége (Non-Hodking lymphoma) miatt nem tudták elkezdeni a második szezon forgatását. Mivel eleinte úgy tűnt Andy jól reagál a kezelésekre a csatorna vezetősége (nagyon szimpatikusan) úgy döntött, nem keres másik főszereplőt, hanem, hogy a rajongók se maradjanak kedvenceik nélkül, egy 6 részes minisorozat formájában előzménysorozatot készítenek, amelyben a Batiatus ház felemelkedése lesz a középpontban. Az eredeti elképzelés szerint ezen múltbéli eseményeket a második szezonban a szereplők flashback-jeiből ismerhettük volna meg, így azonban sokkal teljesebb, jóval kidolgozottabb történetet tudtak elénk tálalni.

Western filmek tekintetében elég ínséges időket élünk. Az utóbbi 20 évben alig született jó film ebben a műfajban, de azért bizalomra ad okot, hogy pár évente csak feltűnik egy-egy minőségi alkotás (Yuma, The Proposition, Fegyvertársak...).

A Cohen testvérek ezúttal egy 1969-es John Wayne klasszikust dolgoztak át (bár az ő állításuk szerint az eredeti regényt és nem a filmet dolgozták fel). Western, Cohen testvérek, Jeff Bridges, ennyi nekem elég is volt, hogy a film felkerüljön a várólistámra.