Ismét egy történelmi film, ezúttal a kr.utáni II.századból, a rómaiak britanniai hadjáratáról. Mindez Neil Marshall, egyik kedvenc horrorfilmem a The Descent rendezőjének köszönhetően.

A film legnagyobb részében néhány alulöltözött pacák fut kietlen, havas, sziklás tájakon, vagy valami rengeteg erdőben. Ez eleinte még izgalmas is lehet, azonban az idő előrehaladtával inkább unalmassá válik, végül már nem is érdekel igazán, hogy mi lesz a sorsuk, csak legyen már vége valahogy.

Hiába a gyönyörű tájak, a nagyszerű zene - amiért azért jár a pirospont, hisz remekül illeszkedett a látványhoz, fokozva a feszültséget, vagy épp a nyomasztó hangulatot -, a dramaturgiailag szintén nagyon jól illeszkedő narráció, a korrekt színészi játék, a "kötelező" naturalista harci jelenetek, ahol repkedtek a végtagok, és fröcsögött a vér azért rendesen, a szintén "kötelező" és eléggé kiszámítható romantikus szál, ez akkor is csak egy középszerű, kissé unalmas és felejthető film volt.

Kár érte, mert biztosan sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni, nem is tudom igazán, min csúszott el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepezo.blog.hu/api/trackback/id/tr742256311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása