papoca@ 2011.05.21. 01:09

Upfronts 2011

Lássuk az összesítést:

NBC: Tuti nézős: Awake, Grimm

        Meglátjuk: The Playboy Club, The Firm, Up All Night

CBS: Tuti nézős: Person of Interests

        Meglátjuk: Unforgettable

ABC: Tuti nézős: Once Upon a Time, River, Revenge

        Meglátjuk: Pan Am, Missing, Scandal, Apartment 23

FOX: Tuti nézős: Terra Nova, Alcatraz, The Finder, New Girl

CW:   Tuti nézős: Ringer

        Meglátjuk: The Secret Circle

Azaz 10 tuti nézős, és 9 meglátjuk. Mozgalmas év lesz jövőre is, még ha néhány törvényszerűen el is vérzik. :) (Ja és ebben a listában természetesen a kábeles sorozatok ill. az angolok, kanadaiak stb. nincsenek benne!)

Csak érdekességképpen, a tavaly őszi 12 újoncból, amit elkezdtem: 5 a  pilot után kasza lett nálam, 1-t a csatorna a második rész után kaszált el, 1-t elraktam nyári darára, 3 nem kapta meg a második évados berendelést, vagyis 2 maradt, amit nézek és folytatódik jövőre is.

papoca@ 2011.05.19. 22:04

Upfronts - CW

A CW a legkisebb az országos csatornák között, így nem meglepő, hogy a legkevesebb berendelés is itt található (3 dráma, 3 reality), amik közül kettő engem is érdekel.

1. Ringer

A pilot eredetileg a CBS-nek készült, végül a CW-nél kötött ki. Egy thriller sorozatról van szó, amelyben a főhős nő (Sarah Michelle Gellar - aka: Buffy) egy gyilkosság szemtanújaként gazdag ikertestvére bőrébe bújva próbál elrejtőzni. Amit azonban nem tud, hogy testvére fejére vérdíjat tűztek ki. Jó lesz ez, érzem :)

2. The Secret Circle

A The Vampire Diaries írónőjének másik könyvsorozatából készülő sorozatadaptáció, melynek középpontjában egy tinilány áll, aki új városba költözvén rájön, hogy boszorkány és a jó/rossz küzdelmének közepén találja magát. Ha hasonló karakterfejlődések, és legalább olyan fordulatok lesznek benne, mint a TVD-ben, ez is heti nézős lesz.

papoca@ 2011.05.19. 14:15

Upfronts - FOX

Imádjuk a FOX-ot, mert bevállal olyasmit, amit más országos csatorna sosem tenne. Gyűlöljük a FOX-ot, mert a legnagyobb csatornaként olyan nézettséggel kaszál el sorozatokat, amik kisebb csatornákon akár zászlóshajók lehetnének (persze, ha azok be merték volna vállalni). Lássuk az idei újoncokat (már amelyik érdekel)!

1. The Finder

Bones spinoff egy ex katonáról, aki bármit képes megtalálni. Mivel a Bonesban már megkapta a felvezetést, nagyjából lehet tudni, hogy mire számíthatunk. Ha a karakterek lesznek olyan érdekesek, mint a Bonesban (az esélye megvan), mindenképp jó lesz ez, pláne, ha főhősünk képességét nem csak heti gyilkossági ügyekben kell kamatoztatnia, hanem bevállalnak csip-csup hétköznapi eseteket is.

2. New Girl

Azt hiszem ez lesz a másik sitcom, ami idén esélyt kap, hogy megváltoztassa a műfajjal szembeni ellenállásomat. 1 lány (Zooey Deschanel) és 3 pasi lakótárs, meglátjuk.

3. Alcatraz

J.J.Abrams no2. Egy gyilkossági nyomozás gyanúsítottjaként a jelenben, egy a múltban Alcatrazban meghalt rab tűnik fel (igen kicsit 4400-as), később kiderül, hogy ez csak egy kirakós első darabja. Mivel J.J.Abrams, nyilván tele van rejtéllyel és csavarral, mindenképpen nézős lesz, és csak remélem, hogy nem kaszálják el ideje korán.

4. Terra Nova

Sci-fi, időutazás, Spielberg, dínók, naná hogy ez is várós. 2149-re a föld gyakorlatilag lakhatatlanná válik. A tudósok kidolgozták az időutazás módját és egy csapatot visszaküldenek 85 millió évvel korábbra, hogy helyrehozzák az elkövetett hibákat. Persze a dolgok nem mindig a tervek szerint alakulnak.

papoca@ 2011.05.19. 13:50

Upfronts - ABC

A legbővebb terméssel idén az ABC szolgál. Ennek köszönhetően a leghosszabb várólistám is itt van.

1. Missing

Volt CIA ügynök nő Európába megy, hogy felkutassa eltűnt kamasz fiát. Olyan, mint a "Taken", csak női főszereplővel. Sok reményt nem fűzök hozzá, de egy próbát kap.

2. Scandal

Egy problémamegoldó csapat, akik kényes szituációba került gazdag ügyfeleiket próbálják kihúzni a csávából úgy, hogy elkerüljék a botrányt. A kiinduló ötlet nem rossz, de a Grey's Anatomy, ill. Private Practice készítői az alkotók, ami miatt valószínűleg ez is nyálszappanba fog folyni, de azért kap egy esélyt, végül is a remény hal meg utoljára.

3. Apartment 23

Nem vagyok sitcom rajongó, de minden évben bepróbálok 1-2-t. Persze minden évben kiderül, hogy ez továbbra sem az én műfajom. Idén ez lesz az egyik, ami kap egy esélyt. Egy csendes naiv lány és bulizós lakótársa (?) Meglátjuk...

4. Pan Am

Megint a '60-as évek (mint az NBC-s The Playboy Club), csak ez a repülés (pilóták, stewardessek) világában. Ha hozza a Mad Men feelinget biztos nézős darab lesz.

5. Revenge

Egy Modern Monte Cristo feldolgozás, megint női főszereplővel (úgy tűnik ez idén kiemelt koncepció). Lány a kisvárosba érkezik, senki nem ismeri, nem tudják honnan jött, őt pedig csak a bosszú hajtja. Meglátjuk.

6. River

Na ez már tényleg várós. Az Amazonas mélyén egy család kutat az eltűnt apa/férj után, kalandok, misztikum, mi kell még? Ja és dokumentarista stílusban készült!!! Nagyon várom, kár, hogy szinte semmi esélye a túlélésre, örülhetünk, ha az első évad végigmegy. :(

7. Once Upon a Time

A másik tündérmesés sorozat (ugye a Grimm az NBC-n az egyik). A tündérmesék világa befagyott az időbe. A mesehősök köztünk élnek, de nem tudják magukról, hogy kicsodák, amíg... Két párhuzamos világ, a tündérmesék és a valóság harca a jövőért. Azt írták róla, hogy olyan, mint valami Lostba oltott Pushing Daisies, és ennyi nekem bőven elég ahhoz, hogy ez legyen a legjobban várt újonc ezen a listán.

 

papoca@ 2011.05.19. 13:37

Upfronts - CBS

A CBS újoncai közül igazán csak egy érdekel, az viszont nagyon:

1. Person of Interests

J.J.Abrams producerként, Jim Caviezel (The Prisoner), Michael Emerson (Lost) főszereplőként, már elég érv ahhoz, hogy várjak egy sorozatot, ehhez pedig hozzájön egy nagyon érdekes alapsztori, ami a várakozási faktort azonnal 90%-ra dobta. A milliárdos programozó készít egy programot, amivel modellezni lehet a lehetséges áldozatokat ill. bűncselekményeket. A halottnak vélt CIA ügynök segítségével pedig megpróbálják megakadályozni a még meg sem történt bűneseteket. Elsőre olyan "különvélemény" hangulata van, amivel engem kilóra meg lehet venni.

2. Unforgettable

Sima procedural nyomozósnak tűnik, ahol a főszereplő nyomozónőnek különleges képessége van (minden párbeszédet, amit valaha hallott, megjegyez, ne tud elfelejteni). Első blikkre semmi extra, ráadásul, ha minden részt a főhős képességére hegyeznek ki , hamar unalmassá válhat, de egy esélyt (időmtől függően) lehet, hogy adok neki.

papoca@ 2011.05.16. 15:40

Upfronts - NBC

Az országos csatornák egymás után jelentik be 2011/2012-es műsorrendjüket. Elsőként az NBC rukkolt elő.

Ami engem érdekel az újoncok közül:

1. Grimm

Tündérmesés nyomozós, nekem ennyi elég is, hogy érdekeljen. Abszolút várós.

2. The Playboy Club

Irány a '60-as évek és a címben szereplő klub. Első blikkre ez is nézős.

3. Awake

Szintén nyomozós sorozat, de két párhuzamos világban játszódik. Egy nyomozó autóbalesetet szenved feleségével és fiával. Mikor felébred megtudja, hogy a felesége nem élte túl a balesetet / mikor felébred megtudja, hogy a fia nem élte túl a balesetet. Két világ, mikor az egyikben lefekszik, a másikban felébred. Ugyanaz a világ, mégis kicsit más, de vajon melyik az igazi? Kicsit Inception, kicsit Lost, azt hiszem, ezt várom a leginkább. (ja és Jason Isaacs <3)

4. Up All Night

Fiatal pár és az érkező gyerek. Sima házaspáros sitcom, de a szereplők miatt (Christina Applegate, Will Arnet) belenézek annak ellenére, hogy a sitcomok nem szoktak bejönni.

5. The Firm

Ügyvédes, egyenlőre noname sorozat (még se készítők, se szereplők), de a téma miatt ebbe is tuti bele fogok nézni.

 

papoca@ 2011.05.15. 19:20

Megint főcímek

A tavaszi szezon sorozattermése is bővelkedett a jobbnál jobb főcímekben.

Íme a kedvenceim:

1. Shameless

Egy igazán abszurd dramedy, hozzáillő főcímmel, amiben minden benne van. Akinek bejön, az a sorozatot is garantáltan szeretni fogja.

Shameless Oppening theme - varianta finala

Vezi mai multe video din film
 

2. The Borgias

A Showtime csatorna új történelmi sorozata is stílusosan gyönyörű reneszánsz főcímet kapott

 3. The Chicago Code

Ezt sajnos jövőre már nem láthatjuk, pedig nagyon hangulatos kis főcím a városról, amely sosem alszik.

4. Camelot

Bár maga a sorozat még mindig nem győzött meg (6 rész után sem tudom eldönteni, hogy tetszik-e, vagy sem), de a főcím már az első alkalommal elkapott.

 


5. Game Of Thrones

Végére hagytam a kedvencemet. Az évad legjobban várt sorozata igazán grandiózus főcímet kapott. Nem is vártunk ennél kevesebbet :)

 

 

Péntek 13-án lecsapott a kaszás, sőt aratott rendesen.

Nem cicóztak az országos tv csatornák, kiszórtak mindent, amivel nem voltak megelégedve. Csak ezen a napon több mint 20 sorozat végét jelentették be (jó párat már régebben).

Amikért fájni fog a szívem:

FOX: The Chicago Code - az egyik legjobb újonc volt idén, ezt sajnálom leginkább. :(

        Human Target - ezt is sajnálom nagyon, jó kis agykikapcsoló, bunyós, vicces sori.

NBC: The Event - döcögve indult, de a végére belejött, sajnálom ezt is.

ABC: V - Igaz, ez nem volt nagy eresztés, de a végére ez is egész jó lett.

       No Ordinary Family - ez az élőszereplős hihetetlen család történet is aranyos volt.

CBS: The Defenders - Sajnálom a két simlis ügyvédet is, igazán szerethető figurák voltak.

       Criminal Minds: Suspect Behavior - A közelébe sem ért az anyasorozatának, Forest Whitaker pedig még sosem volt ennyire szürke és jellegtelen, de mégis csak CM.

A már korábban bejelentett kaszák:

Stargate Universe - A harmadik SG sorozat teljesen új koncepció volt, ami a régi rajongók egy részének egyáltalán nem jött be, újakat pedig sajnos nem igazán hozott. Ez és még néhány erősen megkérdőjelezhető döntés miatt sajnos ettől a sorozattól és vele együtt az egész SG-világtól is el kell búcsúznunk. Sajnálom nagyon, az pedig a sors kegyetlen fintora, hogy a sorozat épp akkor talált magára, mikor a Syfy csatorna bejelentette, hogy nem rendeli be a következő évadot. Az utolsó pár részben nagyon jó irányt vett a történet és igazán remek részeket kaptunk a végére.

Chaos - Itt még az is kérdés, hogy az elkészült részek egyáltalán adásba kerülnek-e, pedig ez is jó kis móka lehetett volna. :(

Azért a nap végére jutott egy jó hír is: AZ HBO BERENDELTE A TREME 3. SZEZONJÁT!!!! :)

 

süti beállítások módosítása